لوگو برند دکتر علیرضا نیک کردار
آن چه بیماران راجع به ارتودنسی نمی دانند

دکتر علیرضا نیک کردار متخصص ارتودنسی تهران در پاسداران

دکتر علیرضا نیک کردار بورد تخصصی ارتودنسی

 

مقالات مرتبط:

لوگو برند دکتر علیرضا نیک کردار

آن چه بیماران راجع به ارتودنسی نمی دانند

بدون دیدگاه
مقالات ارتودنسی

آن چه بیماران راجع به ارتودنسی نمی دانند

سوالات زیادی معمولا ذهن مراجعه کنندگان ارتودنسی را درگیر می کند و برای رسیدن به پاسخ این پرسش ها بعضا بیماران به جستجو در فضای مجازی و استفاده از تجربه دوستان و اقوام روی می آورند که ممکن است سردرگمی آن ها را بیشتر کند. در این مقاله به هشت مورد و نکته با اهمیت در مورد درمان ارتودنسی می پردازیم که به افزایش آگاهی عزیزان کمک شایانی خواهد کرد.

 

۱ ارتودنسی یک درمان تخصصی است

درمان ارتودنسی ثابت یا متحرک الزاما باید توسط متخصص ارتودنسی انجام شود. متاسفانه بسیار دیده می شود که بیماران نزد افراد غیر متخصص رفته اند و با عدم نتیجه گیری مواجهه شده اند. این عدم نتیجه گیری به از دست دادن زمان طلایی منجر می شود و اگر به شکست بیانجامد بالطبع اصلاح شکست در بیماری که درمان را هنوز شروع نکرده است دشوارتر و پیچیده تر خواهد بود.

 

۲ زمان ارتودنسی

یکی از مهم ترین مشکلات والدین این است که نمی دانند کودک را در چه سنی نزد متخصص ارتودنسی برای معاینه و درمان ببرند. این مشکل به کرات مشاهده می شود و خیلی اوقات مشاهده می کنیم زمان طلایی برای درمان ارتودنسی آن نوع خاص ناهنجاری از دست رفته است. باید توجه داشت ارتودنسی طیف وسیعی از بیماران و ناهنجاری ها را شامل می شود و اصلاح ناهنجاری ممکن است مثلا در دو یا سه مرحله صورت بگیرد. بنابراین هر فرد به خصوص مشکل ارتودنسی خود را دارد و نمی توان گفت که همه بیماران مثلا در ۱۲ سالگی ویزیت ارتودنسی شوند بلکه نوع مشکل طرح درمان ویژه و سن درمانی خاص خود را طلب می کند. ممکن است برای بیماری ۱۸ سالگی زود باشد اما برای بیمار دیگر ۱۰ سالگی دیر محسوب شود. با در نظر گرفتن این مطالب پیشنهاد می کنیم همه کودکان عزیز در حوالی ۷ سالگی اولین معاینه ارتودنسی خود را با مراجعه به متخصص ارتودنسی انجام دهند.

بیشتر بدانید:  انواع مشکلات ارتودنسی

۳ کشیدن دندان در برخی افراد در ارتودنسی ضروری است

بسیاری از بیماران در برابر کشیدن دندان در ارتودنسی احساس ناخوشایندی دارند. این احساس در عده ای باعث صرف نظر از درمان ارتودنسی یا انتخاب پزشک دیگری که وعده انجام درمان بدون کشیدن دندان را می دهد، می شود. باید گفت اگر هیچ راهی جز کشیدن دندان وجود نداشته باشد و نتیجه های آنالیز ارتودنسی کشیدن دندان را پیشنهاد کنند در صورت عدم کشیدن دندان ممکن است با مشکل عدم ثبات نتایج درمان و زیبایی روبرو خواهیم بود. هیچ کس دوست ندارد بعد از ارتودنسی طولانی مدت شاهد بازگشت مشکل اولیه باشد یا این که به جای زیباتر شدن لبخندی غیر جذاب را تجربه کند.

 

۴ درمان ارتودنسی بعد از صاف شدن دندان ها باید هم چنان ادامه یابد

پرسشی که ذهن بسیاری از بیماران را به خود مشغول می کند و دائما از دکتر سوال می شود این است که “دندان هایم صاف شده است و چرا درمان باید ادامه یابد؟ در پاسخ باید گفت ارتودنسی درمان چند مرحله ای است و صاف کردن دندان ها فقط بخشی از مرحله اول درمان ارتودنسی است. اعمال دیگری نظیر صاف کردن و موازی کردن ریشه ها (که دیده نمی شوند) اصلاح روابط دندانی فک بالا و پایین و تطابق قوس ها در مراحل بعد صورت می گیرند.

 

۵ دندان عقل ربطی به نامرتبی دندان ها ندارد

اکثر مراجعه کنندگان ارتودنسی به خاطر هم زمان شدن نامرتبی دندان های جلو فک پایین و رویش دندان های عقل چه به صورت کامل چه به صورت کج و نهفته، تصور می کنند عامل نامنظمی این دندان ها فشار دندان عقل به دندان های دیگر هنگام رویش است اما همان طور که در مقاله دندان عقل به تفصیل آمده است علل مختلفی دیگر هستند که مسئول این نامرتبی در سنین بالای  ۲۰ سال هستند.

بیشتر بدانید:  ارتودنسی

 

 ۶ برای برخی از مشکلات ارتودنسی ناچار به جراحی فک هستیم

در بسیاری از مشکلات فکی به خصوص موارد شدید ترکیب ارتودنسی جراحی برای بیماران تجویز می شود. معمولا مراجعه کنندگان اطلاع کافی در این خصوص ندارند و زمانی به این موضوع پی می برند که تحت معاینه چندین ارتودنتیست قرار می گیرند و وقتی از چند پزشک می شنوند که شما نیاز به جراحی فک دارید تازه قانع می شوند. ارتودنسی مخصوص جراحی کاملا با ارتودنسی بدون جراحی تفاوت دارد و بیمار یک مرحله ارتودنسی قبل از جراحی را تجربه می کند و بعد از عمل نوبت به ارتودنسی بعد از جراحی می رسد.

 

۷ دندان ها در اثر نیروی ارتودنسی درون استخوان حرکت می کنند

بسیار پیش می آید که هنگامی که متخصص ارتودنسی صحبت از جابجایی دندان ها می کند مثلا می گوید در کودک شما دندان را می کشیم تا بقیه دندان ها مرتب شوند، والدین می پرسند جای خالی دندانی که کشیده می شود را باید بعدا با ایمپلنت پر کنیم؟ در این موقع باید به والدین توضیح داد که اساس ارتودنسی قابلیت حرکت داشتن دندان ها در استخوان به علت ایجاد نیرو و فشار دستگاه های ارتودنسی است و دندان های مجاور ناحیه کشیده شده در مثال فوق به تدریج به طور کامل این فضا را پر می کنند.

 

۸ نگهدارنده های ثابت ارتودنسی که در پشت دندان کار گذاشته می شوند دائمی یا نیمه دائمی هستند

پس از اتمام فاز فعال درمان چه با دستگاه متحرک (مثل الاینر شفاف) چه دستگاه ثابت ارتودنسی فاز درمان غیر فعال از راه می رسد. در این مرحله با استفاده از دستگاه های متحرک یا سیم های ثابت پشت دندان، به حفظ نتایج کسب شده در طی درمان ارتودنسی می پردازیم. سیم های ثابت پشت دندان سالیان طولانی باید حفظ شوند و دلیل آن تطابق تدریجی و بسیار کند بافت های نگهدارنده و اطراف دندان ها با موقعیت دندان ها پس از درمان ارتودنسی است. بنابراین اگر می خواهیم بازگشت ارتودنسی را به حداقل برسانیم باید در حفظ و نگهداری سیم های نگهدارنده پشت دندان ها بسیار کوشا باشیم و به محض شکستن یا جدا شدن آن ها به ارتودنتیست برای رفع مشکل مراجعه کنیم.

بیشتر بدانید:  طرح لبخند در ارتودنسی

نوشتهٔ پیشین
طرح لبخند در ارتودنسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید